Sempergreen Daktuinsubstraat Extensief Sempergreen, bigbag 1 kubieke meter

Daktuinsubstraat

Daktuinsubstraat heeft per laag van 1cm een waterbergend vermogen van 3,5 liter per vierkante meter. Ons advies is om voor een sedumdak met een dakhelling van 0 tot 10 graden een substraatlaag van tenminste 4cm hoog aan te houden en bij daken met een dakhelling groter dan 10 graden zelfs een substraatlaag van minimaal 5cm hoog. Aangezien het substraat voor ongeveer 15% van het volume inklinkt, kunt u met 1 bigbag van 1m³ ongeveer 20m² aan daken met een dakhelling van 0 tot 10 graden en ongeveer 16,5m² aan daken met een dakhelling groter dan 10 graden bedekken.

Daktuinsubstraat is het groeimedium waarin de beplanting van een groendak groeit. Dit daktuinsubstraat extensief, bestaande uit lava, bims en compost, is een uitermate goed geschikte ondergrond voor extensieve beplanting zoals Sedum vanwege de waterdoorlatende werking. Daktuinsubstraat extensief is toepasbaar op daken met een hellingshoek tot 45 graden (afhankelijk van de systeemopbouw).

Heeft u hulp nodig bij het berekenen van het benodigde aantal producten voor uw sedumdak? Maak in dat geval gebruik van onze

Sempergreencalculator

Korrelgrootte: 0 – 12 mm
Aflevergewicht: ca. 950 kg/m³
Verzadigd gewicht: ca. 1300 kg/m³
Inklink: 15%

Totaal €175,00
Levertijd 5-10 werkdagen toon beschikbaarheid
Voorraad
985
Levertijd 5-10 werkdagen
Latijnse naam:Sempergreen Daktuinsubstraat Extensief
Overige groep: sedumdak