Een sedumdak van Sempergeen

Bereken en bestel m.b.v. de Sempergreencalculator

Een sedumdak van Sempergreen bestaat uit 3 lagen: de drainage-, substraat- en sedumlaag. Deze 3 lagen worden afzonderijk van elkaar geleverd en bij installatie opgebouwd. Voor iedere laag heeft Sempergreen een aantal opties ontwikkeld, waardoor van bijna ieder dak wel een sedumdak is te maken; van de lichtgewichtsystemen ten behoeve van daken met een maximale draagkracht van 45 tot 55 kg per vierkante meter (geschikt voor daken met een dakhelling van 0° - 15°) tot en met de systemen specifiek voor hellende daken (dakhelling tot en met 45°). Welke systeemopbouw voor uw dak is geschikt, is afhankelijk van de dakhelling en de maximale draagkracht van de dakconstructie.  

Planta
Planta
Planta

Waarom een sedumdak van Sempergreen?

Door te kiezen voor een sedumdak van Sempergreen kiest u voor kwaliteit en de garantie dat uw sedumdak het hele jaar door groen blijft. Sempergreen doet continu onderzoek naar de kwaliteit van sedumdaken en daardoor heeft Sempergreen de kennis om de beste sedumsoorten te selecteren en te produceren die geschikt zijn voor een extensief groendak. Daarnaast heeft Sempergreen een aantal sedumdaksystemen ontwikkeld, waardoor bijna op ieder dak een sedumdak is aan te brengen: van lichtgewichtsystemen tot systemen voor sterk hellende daken. De verschillende sedumdaksystemen zijn overigens zeer geschikt voor maatwerk. Alle materialen zijn op maat te maken, waardoor u ook op daken met lichtkoepels, zonnepanelen, onregelmatige dakvlakken en daken met gerende dakranden een mooi sedumdak kunt aanbrengen.

U hoeft geen professional te zijn om een sedumdak van Sempergreen aan te leggen. Met behulp van de aanleginstructie is bijna ieder systeem eenvoudig op te bouwen. Als u het sedumdak zelf aanlegt, is een sedumdak van Sempergreen al snel de goedkoopste oplossing. Wij raden echter wel aan om op daken met een dakhelling van 25°-45° het sedumdak door een vakman te laten aanleggen. Naast de benodigde kennis heeft de vakman ook het materieel om uw sedumdak te installeren. Via de Sempergreencalculator kunt u bepalen welke systeemopbouw voor uw dak is geschikt. 

Sedumdak van Sempergreen: alles op een rij:

  • Voor bijna ieder dak een sedumdaksysteem: van platte tot en met sterk hellende daken
  • Lichtgewichtsystemen voor daken met een beperkte draagconstructie
  • Zeer geschikt voor maatwerk (lichtkoepels, zonnepanelen, onregelmatige dakvlakken, daken met gerende dakranden)
  • Eenvoudig te installeren
  • Veel gemeentes geven subsidie voor de aanleg van een sedumdak van Sempergreen