Mobiroof ECO sedumcassettes van Mobilane: eenvoudig en snel te plaatsen

De MobiRoof ECO Sedumcassette is een lichtgewicht Kant & Klaar product (verzadigd gewicht = 58kg/m2). De sedumcassettes zijn door middel van een kliksysteem eenvoudig en snel te installeren (aanleginstructie). Na de installatie kunt u direct genieten van een volledig begroeid sedumdak. 

Op daken met een dakhelling tot en met 10º kunt u de sedumcassettes los plaatsen. Voorwaarde is wel dat de dakbedekking uit wortelwerend materiaal bestaat, zoals daken met een bitumen of EPDM dakbedekking. De sedumcassettes zijn ook toe te passen op daken met een dakhelling van 10º-25º. De cassettes moeten dan echter wel gezekerd worden, bijvoorbeeld met behulp van een L-profiel. Dit is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten. Laat u zich bij de bouwmarkt bij u in de buurt adviseren welk profiel u het beste kunt gebruiken.

Mobiroof sedumcassettes: waterbufferend vermogen en subsidie

De Mobiroof ECO sedumcassette bestaat uit een cassette, substraat en een mix van 6 tot 8 soorten sedumplanten. Het substraat fungeert als drainage en wateropslag. Per mkan ongeveer 20 liter water worden opgenomen. Het waterbufferend vermogen van het sedumdak kan echter vergroot worden door onder de cassettes een waterbufferend pakket aan te brengen. Hiermee kan de wateropslag worden vergroot met 20 liter per m2, waardoor de waterretentie in totaal ca. 40 liter per m2 is (verzadigd gewicht sedumcassette + verzadigd gewicht waterbufferend pakket = 81kg/m2).
 
Een sedumdak is niet alleen mooi, maar draagt bij aan het duurzaam bouwen door onder andere de warmte- en geluidsisolatie en de vertraging van de waterafvoer naar de riolering. Veel gemeentes geven om deze reden subsidie om de toepassing van sedumdaken te stimuleren. Bent u geïnteresseerd in een sedumdak? Informeer bij uw gemeente of u in aanmerking kunt komen voor een subsidie.

Alles op een rij:

  • Snel en eenvoudig te plaatsen met behulp van een kliksysteem
  • Afmetingen cassette (LxBxH) = 50cm x 50cm x 6cm
  • 4 cassettes per m2
  • Verzadigd gewicht sedumcassette = 58 kg/m2
  • Verzadigd gewicht sedumcassette + waterbufferend pakket (ND100 + WSM-25) = 81kg/m2
  • Los toe te passen op daken met een dakhelling van 0º-10º 
  • Zekering (bijvoorbeeld L-profiel) nodig bij toepassing op daken met een dakhelling van 10º-25º
  • Veel gemeentes geven subsidie voor de aanleg van een sedumdak