Verfijn uw keuze
Kies uw maat
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Wis (0)

Heesters

(1972 / 775 soorten)
Planta
Heesters zijn planten die vlak boven de grond al beginnen met vertakken en waarvan het jonge schot verhout naar sterke takken. De groep heesters is erg groot en zeer gevarieerd. U kunt kiezen uit een groot aantal bladverliezende en groenblijvende soorten. Daarnaast variëren de soorten nog in grootte, van laagblijvende struiken tot grote heesters. Heesters zijn beeldbepalende elementen die u kunt toepassen vanwege de sierwaarde van de bloemen, vruchten en bladeren, maar ook voor het creëren van afscheidingen en maskeringen.
Filter beginletter van Latijnse naam
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Blue Peter'
Rhododendron 'Blue Peter'
Rododendron 'Blue Peter'
Rhododendron 'Blue Peter' is een langzaam groeiende groenblijvende heester die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2 meter en een breedte van 2 meter bereikt. In de maanden mei en juni komt de tuin tot bloei met lichtlila bloemen, gekenmerkt door een donker hart, waardoor deze rhododendron een charmante uitstraling krijgt. Deze soort gedijt het beste op een standplaats met zon en halfschaduw, waarbij het aanbevolen is om humusrijke grond te gebruiken en tuinturf toe te voegen. Met zijn beheersbare afmetingen en de kenmerkende bloemkleur voegt Rhododendron 'Blue Peter' een sierlijk en kleurrijk element toe aan de tuin. De heester behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat bijdraagt aan de structuur en het groene karakter van de tuin. Zoals veel rhododendrons, geeft deze soort de voorkeur aan zure bodemomstandigheden.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Catawb. Boursault'
Rhododendron 'Catawb. Boursault'
Rododendron 'Catawb. Boursault'
Rhododendron 'Catawbiense Boursault' is een langzaam groeiende groenblijvende heester die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 2 meter en een breedte van 2 meter bereikt. In de maanden mei en juni siert deze variëteit de tuin met prachtige lilaroze bloemen. Deze rhododendron gedijt het beste op een standplaats met volle zon en halfschaduw, waarbij humusrijke grond en de toevoeging van tuinturf essentieel zijn voor een gezonde ontwikkeling. Met zijn compacte afmetingen en kleurrijke bloemen voegt Rhododendron 'Catawbiense Boursault' een charmant en levendig element toe aan de tuin. De heester behoudt gedurende het hele jaar zijn bladeren, wat bijdraagt aan de structuur en het groene karakter van de tuin. Zoals veel rhododendrons, gedijt deze soort het beste in zure bodemomstandigheden.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Catawb. Grandiflorum'
Rhododendron 'Catawb. Grandiflorum'
Rododendron 'Catawb. Grandiflorum'
Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum' is een langzaam groeiende groenblivende heester die uiteindelijk een hoogte van circa 3 meter en een breedte van 3 meter kan bereiken. In de maanden mei en juni wordt de tuin verrijkt met de verschijning van prachtige lila bloemen. Deze rhododendron gedijt het beste op een standplaats met volle zon en halfschaduw, waarbij humusrijke grond en de toevoeging van tuinturf bevorderlijk zijn voor een gezonde groei. Deze variëteit voegt een imposant verticaal element toe aan de tuin met zijn statige hoogte en kleurrijke bloemen. Rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum' behoudt gedurende het hele jaar zijn bladeren en draagt daarmee bij aan de structuur en groenheid van de tuin. Het is een wintergroene heester die, net als vele rhododendrons, een voorkeur heeft voor zure bodemomstandigheden.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Catawbiense Album'
Rhododendron 'Catawbiense Album'
Rododendron 'Catawbiense Album'
Rhododendron 'Catawbiense Album' is een groenblijvende heester van 200 cm hoog met een winterhardheid in zone 5 (-28,8°C tot -23,4°C). Deze variëteit onderscheidt zich door zijn prachtige witte bloemen die in mei tot bloei komen en een opvallende sierwaarde aan de tuin toevoegen. De bloemen vormen een elegant contrast met het diepgroene blad, wat gedurende het hele jaar zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling. Deze rhododendron gedijt goed in verschillende grondsoorten, waaronder veengrond, zandgrond, bosgrond en goede tuingrond. Zoals veel rhododendrons, geeft deze soort de voorkeur aan zure bodemomstandigheden. De plant heeft een voorkeur voor een lichtvochtige tot vochtige bodem en voelt zich comfortabel in zowel halfschaduw als zonnige omgevingen. Rhododendron 'Catawbiense Album' is niet alleen winterhard, maar ook wintergroen, wat betekent dat de tuin gedurende alle seizoenen kleur en structuur behoudt. Solitair geplant of als onderdeel van een rhododendronbeplanting, Rhododendron 'Catawbiense Album' draagt bij aan een tijdloos en sfeervol tuinontwerp.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Cunningham's White'
Rhododendron 'Cunningham's White'
Rododendron 'Cunningham's White'
Rhododendron 'Cunningham's White' is een langzaam groeiende groenblijvende heester die uiteindelijk in volwassen stadium een hoogte van circa 350 cm en een breedte van 300 cm kan bereiken. In de maanden mei en juni bloeit deze prachtige rhododendron met elegante witte bloemen, waardoor de tuin wordt verrijkt met een tijdloze en verfijnde uitstraling. Deze heester gedijt het beste op een standplaats met volle zon en halfschaduw, en vraagt om humusrijke grond waarbij het toevoegen van tuinturf wenselijk is. Rhododendron 'Cunningham's White' is geschikt voor diverse tuinstijlen en voegt een indrukwekkend verticaal element toe aan de tuin. Het is een wintergroene variëteit die gedurende het hele jaar structuur en groen biedt. Net als vele rhododendrons heeft deze soort een voorkeur voor zure bodemomstandigheden en behoort tot de groep rhododendrons en heesters.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Goldflimmer'
Rhododendron 'Goldflimmer'
Rododendron 'Goldflimmer'
Rhododendron 'Goldflimmer' is een langzaam groeiende groenblijvende heester met een hoogte en breedte van ongeveer 250 cm. In de maanden mei en juni komt deze variëteit tot bloei met paarse bloemen, De plant valt op door zijn geelbonte bladeren. Rhododendron 'Goldflimmer' gedijt het beste op een standplaats met volle zon en halfschaduw, en vereist humusrijke grond, waarbij het toevoegen van tuinturf bevorderlijk is. Met zijn imposante afmetingen en kleurrijke bladeren voegt Rhododendron 'Goldflimmer' een opvallend element toe aan de tuin. De heester behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat bijdraagt aan de structuur en het visuele belang van de tuin. Zoals veel rhododendrons, gedijt deze soort het beste in zure bodemomstandigheden.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Gomer Waterer'
Rhododendron 'Gomer Waterer'
Rododendron 'Gomer Waterer'
Rhododendron 'Gomer Waterer' is een langzaam groeiende groenblijvende heester met een hoogte en breedte van ongeveer 250 cm. Deze variëteit bloeit van mei tot begin juni met zachtlila tot witte bloemen en voegt een zachte en elegante uitstraling toe aan de tuin. Ideaal geplaatst in volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in humusrijke grond, waarbij tuinturf toevoegen wordt aanbevolen. Met zijn beheersbare afmetingen en het hele jaar door groene bladeren, is Rhododendron 'Gomer Waterer' een verfijnde keuze voor tuinen die streven naar een evenwichtige en sierlijke uitstraling.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Graziella'
Rhododendron 'Graziella'
Rhododendron 'Graziella'
Rhododendron ponticum 'Graziella' is een windbestendige dwergrododendron met een hoogte tussen de 50 en 100 cm. In de maand mei onthult deze sierheester zijn prachtige roze bloemen, die een opvallende verschijning toevoegen aan de tuin. Het groene blad blijft het hele jaar door aanwezig, waardoor de plant wintergroen is. 'Graziella' gedijt goed in lichtvochtige tot vochtige grond met een zuur karakter, geschikt voor veengrond, zandgrond, bosgrond en goede tuingrond. Deze dwergrododendron voelt zich thuis in zowel halfschaduw als zonnige omgevingen en is winterhard tot zone 5 (-28,8°C tot -23,4°C). Met zijn bijzondere kenmerken voegt Rhododendron ponticum 'Graziella' niet alleen kleur maar ook een vleugje elegantie toe aan de tuin.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Horizon Monarch'
Rhododendron 'Horizon Monarch'
Rhododendron 'Horizon March'
Rhododendron 'Horizon Monarch' is een windbestendige Rhododendron hybride die uitgroeit tot een majestueuze heester met een hoogte tussen de 150 en 200 cm. In de maand mei presenteert deze prachtige variëteit zijn opvallende bloemen in een warme gele kleur. Het groene blad blijft het hele jaar door aanwezig. 'Horizon Monarch' gedijt goed in lichtvochtige tot vochtige grond met een zuur karakter en voelt zich thuis in veengrond, zandgrond, bosgrond en goede tuingrond. Deze Rhododendron hybride voegt niet alleen kleur maar ook een vleugje elegantie toe aan de tuin, en met zijn winterhardheid tot zone 5 (-28,8°C tot -23,4°C) trotseert hij diverse weersomstandigheden. Deze plant gedijt goed in zowel halfschaduw als zonnige locaties.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Lee's Dark Purple'
Rhododendron 'Lee's Dark Purple'
Rododendron 'Lee's Dark Purple'
Rhododendron 'Lee's Dark Purple' is een langzaam groeiende groenblijvende heester met een hoogte en breedte van ongeveer 2 meter. In mei en juni presenteert deze variëteit opvallende paarse bloemen, waardoor de tuin wordt verrijkt met een diepe en levendige kleur. Geschikt voor een standplaats in volle zon tot halfschaduw, gedijt deze rhododendron het beste in humusrijke grond waarbij het toevoegen van tuinturf wordt aanbevolen. Met zijn compacte vorm en prachtige bloei voegt Rhododendron 'Lee's Dark Purple' een kleurrijk en sfeervol element toe aan de tuin, en behoudt gedurende het hele jaar zijn bladeren voor een aantrekkelijke uitstraling.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Madame Masson'
Rhododendron 'Madame Masson'
Rododendron 'Madame Masson'
Rhododendron 'Madame Masson' is een indrukwekkende heester die ruim 2 meter hoog kan worden. Gedurende de maanden mei en juni ontplooien zich bolvormige bloemtrossen, waardoor de tuin wordt verfraaid met een overvloed aan kleur. Deze struiken zijn wintergroen, wat betekent dat ze gedurende het hele jaar hun bladeren behouden, en ze zijn goed winterhard. In koudere periodes is het normaal dat wintergroene struiken, zoals 'Madame Masson', hun bladeren laten hangen als reactie op strenge vorst.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Marcel Menard'
Rhododendron 'Marcel Menard'
Rododendron
Langzaam groeiende bladhoudende heester die circa 2 m hoog en 2 m breed wordt. In mei en begin juni verschijnen donkerpaarse bloemen. Voor een standplaats in volle zon en halfschaduw. Humusrijke grond. Tuinturf toevoegen.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Nova Zembla'
Rhododendron 'Nova Zembla'
Rododendron 'Nova Zembla'
Rhododendron 'Nova Zembla' is een langzaam groeiende groenblijvende heester die uiteindelijk een hoogte van circa 2 meter en een breedte van 2 meter bereikt. In de maanden mei en juni komt de tuin tot leven met donkerrode bloemen die deze rhododendron tot een opvallende verschijning maken. Deze soort gedijt het beste op een standplaats met volle zon en halfschaduw, waarbij het aanbevolen is om humusrijke grond te gebruiken en tuinturf toe te voegen. Met zijn beheersbare afmetingen en intense bloemkleur voegt Rhododendron 'Nova Zembla' een sfeervol element toe aan de tuin. De heester behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor het bijdraagt aan de tuinstructuur en groen blijft, zelfs in de winter. Zoals veel rhododendrons, geeft deze soort de voorkeur aan zure bodemomstandigheden.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Praecox'
Rhododendron 'Praecox'
Rododendron 'Praecox'
Rhododendron 'Praecox' is een langzaam groeiende groenblijvende heester met een hoogte tot ruim 1 meter. Tijdens de vroege lente, van eind februari tot eind maart, betovert deze variëteit de tuin met kleine lilaroze bloemen. Ideaal geplaatst in volle zon en halfschaduw, gedijt 'Praecox' het beste in humusrijke grond, waarbij het toevoegen van tuinturf wordt aanbevolen. Deze compacte heester voegt niet alleen kleur toe aan de tuin, maar behoudt ook gedurende het hele jaar zijn bladeren.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Ramapo'
Rhododendron 'Ramapo'
Rododendron
Langzaam groeiende bladhoudende heester tot maximaal 1 m hoogte. In april en mei verschijnen kleine helder lilaroze bloemen. Voor een standplaats in volle zon en halfschaduw. Humusrijke grond. Tuinturf toevoegen.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Roseum Elegans'
Rhododendron 'Roseum Elegans'
Rododendron 'Roseum Elegans'
Rhododendron 'Roseum Elegans' is een langzaam groeiende groenblijvende heester met een uiteindelijke hoogte en breedte van ongeveer 2 meter. In mei en begin juni ontvouwen zich prachtige lilaroze bloemen, waardoor de tuin wordt verrijkt met een sierlijke bloei. Deze rhododendron gedijt het beste op een standplaats met volle zon en halfschaduw, en vraagt om humusrijke grond waarbij het toevoegen van tuinturf gunstig is. De heester is windbestendig en kenmerkt zich door zijn wintergroene bladeren, die een groene achtergrond vormen voor de bloemen. Rhododendron 'Roseum Elegans' heeft een bijzondere voorkeur voor zuurminnende omstandigheden en behoort tot de groep rhododendrons en heesters. Het is een winterharde variëteit, geschikt voor diverse grondsoorten, waaronder veengrond, zandgrond, bosgrond en goede tuingrond.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Snipe'
Rhododendron 'Snipe'
Rododendron 'Snipe'
Rhododendron 'Snipe' is een compacte dwergvariëteit met roze bloemen in mei. Met een hoogte van 50-100 cm gedijt hij goed in beschutte gebieden en heeft hij het hele jaar door fris groen blad. Deze wintergroene dwergrhododendron gedijt in veengrond, zandgrond en goede tuingrond met een lichtvochtige tot vochtige, zure pH. Ideaal voor halfschaduwrijke omgevingen, vertoont 'Snipe' goede winterhardheid tot zone 6 (-23,3°C tot -17,8°C).
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Virginia Richards'
Rhododendron 'Virginia Richards'
Rhododendron 'Virginia Richards'
Rhododendron 'Virginia Richards' is een langzaam groeiende groenblijvende heester met een hoogte en breedte van circa 2 meter. Van mei tot begin juni presenteert deze variëteit prachtige zalmoranje bloemen, waardoor de tuin wordt verrijkt met een warme en levendige uitstraling. Geschikt voor een standplaats in volle zon tot halfschaduw, gedijt deze rhododendron het beste in humusrijke grond waarbij het toevoegen van tuinturf wordt aanbevolen. Met zijn compacte vorm en opvallende bloei voegt Rhododendron 'Virginia Richards' een kleurrijk en sfeervol element toe aan de tuin, en behoudt het gedurende het hele jaar zijn bladeren voor een aantrekkelijke uitstraling.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Wilgen's Ruby'
Rhododendron 'Wilgen's Ruby'
Rododendron 'Wilgen's Ruby'
Rhododendron 'Wilgen's Ruby' is een langzaam groeiende, groenblijvende heester die uiteindelijk een hoogte en breedte van ongeveer 2 meter bereikt. In de maanden mei en juni wordt de tuin verfraaid met dieprode bloemen. Deze variëteit gedijt goed op een standplaats met volle zon tot halfschaduw en vereist humusrijke grond, waarbij het aanbevolen wordt tuinturf toe te voegen. Rhododendron 'Wilgen's Ruby' voegt met zijn dieprode bloemen een opvallend en kleurrijk accent toe aan de tuinomgeving.
Moment geduld a.u.b.
Alle maten tonen Sluiten
Rhododendron 'Wine and Roses'
Rhododendron 'Wine and Roses'
Rhododendron 'Wine and Roses'
Rhododendron 'Wine and Roses' is een prachtige dwergrhododendron met windbestendige eigenschappen. Met zijn hoogte van 50-100 cm en bloeiende roze bloemen in mei voegt hij sierwaarde toe aan de tuin. Deze wintergroene plant onderscheidt zich niet alleen door zijn bloemen, maar ook door het groen-rode blad. Gedijt in veengrond, zandgrond, bosgrond en goede tuingrond met hogere zuurgraad. Perfect voor halfschaduw tot zonnige omgevingen, 'Wine and Roses' vertooont bijzondere winterhardheid tot zone 5 (-28,8°C tot -23,4°C). Een ideale keuze voor liefhebbers van compacte, kleurrijke tuinbeplanting.
Moment geduld a.u.b.