MobiRoof ECO Sedumcassette Mobilane cassette, LxBxH 50 x 50 x 6cm

Sedumcassette
 • Kant & Klaar product
 • Snel en eenvoudig te plaatsen met behulp van een kliksysteem
 • Lichtgewicht systeem (verzadigd gewicht = 58 kg)
 • 20 liter waterbergend vermogen per vierkante meter
 • Afmetingen cassette (LxBxH) = 50cm x 50cm x 6cm
 • 4 cassettes per vierkante meter
 • Los toe te passen op daken met een dakhelling van 0º-10º
 • Zekering (bijvoorbeeld L-profiel) nodig bij toepassing op daken met een dakhelling van 10º-25º

 

De MobiRoof ECO sedumcassette is een lichtgewicht sedumdaksysteem (verzadigd gewicht van 58kg per vierkante meter) dat heel eenvoudig en snel is te plaatsen. De cassettes vallen als puzzelstukjes in elkaar. Bovendien zijn de sedumcassettes nadien makkelijk te verplaatsen. Handig als u bijvoorbeeld even bij het dak moet kunnen of een ladder op een aanbouw moet zetten waar u sedumcassettes op heeft liggen. Per vierkante meter heeft u precies 4 sedumcassettes nodig. Met een waterbergend vermogen van ca. 20 liter per vierkante meter dragen de sedumcassettes bij aan het vertragen van de hemelwaterafvoer. Onder andere om deze reden is in veel gemeentes een subsidie aan te vragen voor het plaatsen van de MobiRoof ECO sedumcassettes.

Bereken zelf eenvoudig en snel het juiste aantal MobiRoof ECO sedumcassettes voor uw dak met behulp van de

MobiRoofcalculator

Lees meer
Totaal €18,75
Uit voorraad leverbaar toon beschikbaarheid
Voorraad
12
Uit voorraad leverbaar
vak 330 - Snoeivormen: bol & bonsai
4
Uit voorraad leverbaar
Informeer aan balie
81
Voorraad onderweg: Levertijd 1-5 werkdagen
Informeer aan balie
697
Levertijd 5-10 werkdagen
Bulk korting
Aantal
Korting
Prijs
1 - 80
0%
€ 18,75
81 - 239
2.58%
€ 18,27
240+
5.27%
€ 17,76
Latijnse naam:MobiRoof ECO Sedumcassette
Overige groep: sedumdak

De MobiRoof ECO Sedumcassette is een lichtgewicht sedumdaksysteem (verzadigd gewicht van 58 kg per vierkante meter)dat heel eenvoudig is te plaatsen. De cassettes vallen als puzzelstukjes in elkaar. Bovendien zijn de sedumcassettes nadien makkelijk te verplaatsen. Handig als u bijvoorbeeld even bij het dak moet kunnen of een ladder op een aanbouw moet zetten waar u sedumcassettes heeft liggen. Per vierkante meter heeft u precies 4 sedumcassettes nodig. Met een waterbergend vermogen van ca. 20 liter per vierkante meter dragen de sedumcassettes bij aan het vertragen van de hemelwaterafvoer. Onder andere om deze reden is in veel gemeentes een subsidie aan te vragen voor het plaaten van de MobiRoof ECO sedumcassettes.

 • Afmetingen: 50 x 50 x 6 cm 
 • Waterbuffering: circa 20 liter/m2
 • Verzadigd gewicht: 58 kg/m2
 • Sedumsoorten: 6-8

 

MobiRoof ECO sedumcassettes: uw bijdrage aan het verbeteren van uw leefomgeving en het milieu!

De MobiRoof ECO sedumcassette is niet alleen een lust voor het oog, maar draagt op een aantal manieren bij aan het verbeteren van uw leefomgeving en het milieu. Op de eerste plaats vangen de sedumplanten fijnstof af en zuiveren hierdoor de lucht in de omgeving. Daarnaast isoleren de sedumcassettes uw dak, zowel met betrekking tot de temperatuur als met betrekking tot het geluid. De sedumplanten leveren bovendien een ecologische bijdrage aan uw omgeving. De bloemen trekken tal van insecten aan.

Een belangrijke kracht van de MobiRoof ECO sedumcassette is het vermogen om water op te slaan. Per vierkante meter kan tot wel 20 liter water worden geborgen. Dit water wordt enerzijds door de sedumplanten opgenomen en anderzijds vertraagd afgestaan aan de hemelwaterafvoer van uw dak. Hierdoor wordt de piekafvoer via de hemelwaterafvoer naar het riool kleiner. De kans op wateroverlast wordt hierdoor ook kleiner.

 

De wateropslag van uw sedumdak met MobiRoof ECO sedumcassettes vergroten met behulp van het MobiRoof Waterbufferend Pakket (ND100 + WSM-25)

Het toenemen van dagen met extreme neerslag vraagt om oplossingen in het afvoeren van het hemelwater. Één van die oplossingen is het vertragen van de afvoer door tijdelijk water op te slaan. Het sedumdak met MobiRoof ECO sedumcassettes biedt hiervoor een uitkomst door de opslag van maximaal 20 liter water per vierkante meter. Deze wateropslag kan nog eens met 20 liter per vierkante meter vergroot worden door onder de sedumcassettes het MobiRoof Waterbufferend Pakket (ND100 + WSM25) aan te brengen. In totaal kunnen beide producten tot wel 40 liter per vierkante meter aan water bufferen. Let op! Het verzadigde gewicht van het systeem wordt wel een stuk hoger, namelijk 81kg per vierkante meter. Het dak moet voor deze samenstelling wel voldoende draagkracht kunnen bieden.

 

Het onderhoud van een sedumdak met MobiRoof ECO sedumcassettes

Sedum is een extensieve plantensoort. Dit houdt in dat de plant weinig onderhoud nodig heeft. Sedum heeft weinig water nodig, doordat het voor een lange periode water in zijn bladeren kan opslaan en daarnaast heeft sedum weinig voedingsstoffen nodig. De meeste tijd van het jaar hoeft u niet naar het sedumdak om te kijken. De wind kan echter onkruiden in het sedumdak blazen en de zaden van deze planten zullen in de sedumcassettes ontkiemen. Het is raadzaam om een keer in het jaar de onkruiden uit het sedumdak te trekken. Daarnaast kunt u jaarlijks één a twee keer het sedumdak bemesten met bijvoorbeeld  DCM Meststof Sedum & Groendaken. In principe hoeft u het sedumdak geen water te geven, maar het komt uw sedumdak alleen maar ten goede als u in droge en hete periode het sedumdak even meeneemt in uw ronde als u de reste van uw tuin water geeft.