• Mobilane scherm, LxH 120x180cm, cocopeat 'pot'
 • Mobilane scherm, LxH 120x180cm, cocopeat 'pot'
Populair

Hedera helix 'Woerner' Mobilane scherm, LxH 120x180cm, cocopeat 'pot'

Klimop 'Woerner'
De Hedera helix 'Woerner' (klimop) Mobilane Kant & Klaar Haag met een hoogte van 180cm wordt op grote schaal toegepast in groene erfafscheidingen. In vergelijking met andere hederasoorten is de Hedera helix 'Woerner' extreem winterhard. Bovendien stelt de plant weinig eisen aan zijn groeiplaats, kan zowel in de zon als op een schaduwrijke plek uitstekend groeien en is zeer eenvoudig in het onderhoud. De Hedera helix 'Woerner' Mobilane Kant & Klaar Haag bestaat uit een dichtbegroeid rasterwerk met een biologisch afbreekbare bak van cocospeat. U kunt het scherm zowel in de hoogte als in de breedte goed op maat maken. Lees meer
 • Bloeitijd: september, oktober
 • Grondsoort: leemgrond, lichte kleigrond, lössgrond, veengrond, zandgrond, zware kleigrond, zavelgrond, bosgrond, goede tuingrond
 • ionicons-v5-q
  Winterhardheid: zone 5 (-28,8°C tot -23,4°C)
 • Lichtsituatie: halfschaduw, schaduw, zon
 • Alle info en specificaties
Totaal €164,95
Uit voorraad leverbaar toon beschikbaarheid
Voorraad
20
Uit voorraad leverbaar
vak 630 - Hagen: Volgroeid en Kant & KLaar
11
Uit voorraad leverbaar
vak 630 - Hagen: Volgroeid en Kant & KLaar
940
Levertijd 5-10 werkdagen
Bulk korting
Aantal
Korting
Prijs
1 - 17
0%
€ 164,95
18 - 35
4%
€ 158,35
36+
8%
€ 151,75
Latijnse naam:Hedera helix 'Woerner'
Wind: beschut, windbestendig, zeer beschut, normaal
Bloemkleur: crème
Bloeitijd: september, oktober
Sierwaarde: blad, bloem, siervruchten
Ecologische waarde: bijen
Grondsoort: leemgrond, lichte kleigrond, lössgrond, veengrond, zandgrond, zware kleigrond, zavelgrond, bosgrond, goede tuingrond
Bladkleur: groen
Winterhardheid: zone 5 (-28,8°C tot -23,4°C)
Bodemvochtigheid: droog, lichtvochtig, nat, vochtig
Lichtsituatie: halfschaduw, schaduw, zon
Hoogte volwassen plant: 4 - 6 m
Wintergroen: ja
Groep planten: klimplanten
PH bodem: neutraal
Haag: Kant & Klaar Haag
Hekwerk?: Ja
Haagmerk: Mobilane hagen

Het Hedera helix 'Woerner' Mobilane Scherm, 120x180cm, heeft een hoogte waarmee u uw tuin op ooghoogte aan het zicht van de omgeving kunt onttrekken. Het scherm bestaat uit een dichtbegroeid stalen raster waarbij klimop in een biologisch afbreekbare bak van cocospeat staat. U plaatst de cocopeat 'pot' in zijn geheel in het plantgat. Zorg ervoor het scherm niet te diep wordt geplant: de bovenkant van de pot moet gelijk komen met het maaiveld. Het scherm is goed te hanteren en hierdoor makkelijk en snel te installeren. Bovendien kunt u de Hedera helix 'Woerner' Mobilane scherm 120x180cm zowel in de hoogte als in de breedte goed op maat maken.

U kunt de Hedera helix 'Woerner' Mobilane Scherm, 120x180cm, tussen 2 palen of aan een muur monteren. Bij een bevestiging aan de muur heeft u per scherm twee tot vier verzinkte schermbeugels voor wandmontage nodig. De Hedera helix 'Woerner' schermen van Mobilane worden echter meestal als erfafscheiding toegepast en hierbij is een montage tussen palen voor de hand liggend. U kunt hiervoor bijvoorbeeld onze hardhouten palen gebruiken. Bij de toepassing van hardhouten palen heeft u per scherm vier verzinkte schermbeugels nodig. Mobilane heeft daarnaast een montage met groengecoate metalen palen ontwikkeld. Deze metalen palen zijn een stuk duurzamer dan de hardhouten palen en net zo makkelijk te plaatsen. Voor de toepassing van groengecoate metalen palen heeft u groen gecoate eindbeugels en, als u meer dan 1 scherm wilt plaatsten, groen gecoate tussenbeugels nodig.

Planta
Planta

Instructiefilm voor de aanleg van uw Hedera helix 'Woerner' Mobilane scherm, LxH 120x180cm met hardhouten palen en metalen, groen gecoate palen  

In slechts een aantal stappen een strakke, groenblijvende Kant & Klaar Haag van Hedera helix 'Woerner'.

 1. Graaf een plantgeul (40cm breed x 40cm diep)
 2. Span een lijntje om de palen uit te lijnen
 3. Plaats de palen op ongeveer 125cm afstand van elkaar
 4. Monteer de schermbeugels (verzinkte schermbeugels voor hardhouten palen en metalen tussen- en eindbeugels voor metalen, groen gecoate palen)
 5. Hang de schermen in de bovenste beugels
 6. Klem de schermen met de onderste beugels
 7. Vul de plantgeul met een mengsel van de uitgegraven grond en DCM Vivimus universeel (1 zak per scherm)
 8. Druk de grond stevig aan en sproei de grond goed nat
Aandachtspunten bij het installeren van een Hedera helix 'Woerner' Mobilane Scherm, LxH 120x180cm, cocopeat 'pot'

Ondanks dat de Hedera helix 'Woerner' weinig eisen stelt aan zijn groeiplaats is het van groot belang dat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Naast de toepassing van DCM Vivimus Unversele aanplantgrond raden wij u aan om aan de volgende punten te voldoen:
 

 • Plaats het Hedera helix 'Woerner' scherm in voldoende kwalitatieve tuingrond: zorg ervoor dat het Hedera helix 'Woerner' scherm in een strook van ten minste 40cm breed en 40cm diep goede tuingrond komt te staan. Op de grond mogen geen langdurige plassen blijven staan. Is dit bij u wel het geval? Verbeter of vervang de grond in combinatie met de toepassing van DCM Vivimus Universele aanplantgrond.
   
 • Geef het Hedera helix 'Woerner' scherm voldoende ruimte in de grond: houd voldoende ruimte tussen uw bestrating en het Hedera helix 'Woener' scherm. De wortels van de planten kunnen geen voedingsstoffen uit het straatzand onder de bestrating halen en als gevolg van een tekort aan nutriënten gebreken gaan vertonen. Tegen dit licht is het niet alleen sterk aan te raden om de bewortelbare zone tenminste 40cm breed te houden, maar ook om langs de bestrating een wortelscherm aan te brengen, zodat de wortels niet in het straatzand gaan groeien.
   
 • Geef de Hedera helix 'Woerner voldoende water in het jaar van aanplant: een Hedera helix 'Woener' Mobilane scherm is een onderhoudsvriendelijk product. Na de aanplant van de haag heeft het product echter wel wat extra aandacht nodig. Geef de Hedera's regelmatig water. Vooral in droge perioden in het voorjaar en de zomer kunt u gerust 3 tot 4 keer per week sproeien.
Planta
Planta
Planta
Planta

Het onderhoud van uw Hedera helix 'Woerner' Mobilane scherm, LxH 120x180cm, Cocopeat 'pot'

Nadat u uw Hedera helix 'Woerner' haag met behulp van Mobilane schermen heeft aangelegd, heeft u direct een mooi resultaat. Deze haag wilt u uiteraard mooi houden. Ondanks dat de Hedera helix 'Woerner' weinig eisen aan zijn groeiplaats stelt, raden wij u aan om voor het beste resultaat de onderstaande adviezen te volgen.
 

Het aanplanten van het Hedera helix 'Woerner' Mobilane scherm, LxH 120x180cm, Cocopeat 'pot'

Plant het Hedera helix 'Woerner' scherm van Mobilane met DCM Vivimus aanplantgrond (1 zak per element). Door de toepassing van DCM Vivimus aanplantgrond verbetert u de grond aanzienlijk en voegt u bovendien de nodige voedingsstoffen en schimmels toe die de wortelgroei van de haag stimuleren. Daarnaast is het van groot belang de grond  bij het aanplanten goed aan te drukken en nat te maken. De kluit maakt hierdoor goed contact met de grond, waardoor de opname van voedingsstoffen via de wortels en het doorgroeien van de wortels in de grond wordt bevorderd.

Onderhoud van het Hedera helix 'Woerner' Mobilane scherm, LxH 120x180cm, cocopeat 'pot' in de eerste 4 weken na aanplant
 • Watergift: In deze periode zullen de wortels al uit de Kokosbak van het scherm gaan groeien. Afhankelijk van het weer is het belangrijk dat Hedera helix 'Woerner' wekelijks water krijgt, zodat de wortelgroei wordt gestimuleerd.

 

Onderhoud van het Hedera helix 'Woerner' Mobilane scherm, LxH 120x180cm, cocopeat 'pot' in het voorjaar en de zomer van het plantjaar
 • Bemesting: In DCM Vivimus aanplantgrond zitten voor ongeveer 6 maanden aan voedingsstoffen. Het kan echter geen kwaad om in het jaar van aanplant van de Hedera helix 'Woerner' schermen al bij aanvang van het voorjaar en bij aanvang van de zomer met bijmesten te beginnen. U kunt hiervoor het beste DCM Siertuinmest of DCM Mix 2 (grootverpakking) voor gebruiken (60-80 gram per strekkende meter haag).
 • Watergift: Zorg ervoor dat de Hedera helix 'Woerner' in deze periode voldoende water krijgt. In droge perioden minimaal 1 keer per week en bij hoge temperaturen zelfs 3 tot 4 keer per week. U kunt het beste in de ochtend als er nog geen direct zonlicht is water geven, zodat de planten de verdamping overdag kunnen compenseren.
 • Snoeien: U kunt het beste in het eerste jaar de Hedera helix 'Woerner' zo min mogelijk snoeien. Mocht de Hederahaag toch wat kale plekken hebben, kunt u het beste alleen de toppen van de planten afknippen. Hiermee stimuleert u het uitlopen van slapende knoppen. Vlecht de nieuwe scheuten zo veel mogelijk terug het rek in. Op den duur zal hierdoor een dikke takkenmassa ontstaan.
Onderhoud van het Hedera helix 'Woerner' Mobilane scherm, LxH 120x180cm, cocopeat 'pot' in het najaar en de winter van het plantjaar
 • Watergift: In het najaar en in de winter staat de bodemactiviteit van de Hedera helix 'Woerner' op een laag pitje. Als gevolg daarvan zullen de planten boven de grond niet of nauwelijks groeien. De Hedera helix 'Woerner' is een groenblijvend soort en dat houdt in dat de bladeren zelfs in de wintermaanden vocht verdampen. In droge, vorstvrije perioden zullen de planten ook wat water nodig hebben om de verdamping te kunnen compenseren.
Planta
Planta
Planta
Onderhoudsadvies van het Hedera helix 'Woerner' Mobilane scherm, LxH 120x180cm, cocopeat 'pot' na het eerste jaar van aanplant
 • Bemesting: geef de Hedera helix 'Woerner' aan het begin van het voorjaar en aan het begin van de zomer een mestgift met DCM siertuinmest of DCM Mix 2 (60-80 gram per strekkende meter haag). Als de planten gele bladeren hebben, kunt u op die plek gerust een hogere dosering aanhouden.
 • Watergift: extra water geven is alleen nodig in warme en/of droge perioden gedurende het hele jaar.
 • Snoeien: na het eerste jaar kunt u beginnen met snoeien van het Hedera helix 'Woerner' scherm, zodat de haag mooi strak blijft. U kunt dit het beste 1 tot 2 keer per jaar doen in de maanden, april, mei, september en oktober.
 • Vorstschadehet is niet gebruikelijk dat de Hedera helix 'Woerner' vatbaar is voor vorstschade. Het soort is extreem winterhard. Als gevolg van stress kan het echter wel voorkomen dat de haag als gevolg van extreem koude temperaturen, schrale wind of grote temperatuurswisselingen zijn blad loslaat om uitdroging te voorkomen. De plant zal in het groeiseizoen op deze plaatsen het blad vervangen voor nieuw blad.
 • Ziekten en plagen: bij aandoeningen als gevolg van ziekten of plagen kunt u het beste een e-mail met begeleidende foto's sturen, zodat wij kunnen beoordelen of een behandeling noodzakelijk is. Wij raden het gebruik van chemische middelen sterk af, omdat verschillende vogelsoorten zich in de haag kunnen nestelen.
Planta